بررسی انواع اتومایزرهای دست ساز

sample74
بررسی انواع اتومایزرهای دست ساز
اردیبهشت 5, 1402

دستگاه‌های ویپ دارای اجزا مختلفی هستند که هر ویپری باید با آن‌ها آشنایی داشته و از سازوکارشان مطلع باشد. یکی از این اجزا اتومایزر نام دارد که در انواع مختلفی چون دست‌ساز هم موجود می‌باشد. در این مطلب قصد داریم به بررسی نقش اتومایزر در ویپ پرداخته و با انواع اتومایزرهای دست ساز آشنا شویم.

اتومایزر ویپ چیست؟

اتومایزر (Atomizer) به‌طور کلی به دستگاهی اشاره دارد که برای خارج کردن آب، عطر و یا هر مایع دیگری به‌کار گرفته می‌شود. در دستگاه ویپ نیز، این اتومایزر است که وظیفه­ تبدیل مایع ویپ به بخار را بر عهده دارد. به بیان دیگر، عمل ویپینگ که همان تبدیل مایع جویس یا سالت به بخار است، با استفاده از اتومایزر و دیگر اجزا صورت می‌گیرد. پیش‌تر به کویل‌هایی که برای مخازن دستگاه استفاده می‌شدند، اتومایزر می‌گفتند، اما این واژه به مرور معنی گسترده‌تری پیدا کرد و برای توصیف کل مخزن مورد استفاده قرار گرفت. از این رو کارتومایزرها و کلیرومایزرها را همگی جزو اتومایزر در نظر می‌گرفتند.

اما در حال حاضر اتومایزر ویپ به قسمت قابل ساخت مجدد دستگاه اشاره دارد. اتومایزرهای قابل بازسازی از انواع اتومایزرهایی هستند که با عناوینی چون RDA، RTA و RDTA شناخته می‌شوند و هر یک ویژگی‌ها و خصوصیات خاص خود را دارند. خوب است اشاره شود که به اتومایزر، تانک هم گفته می‌شود و نقش آن را مخزنی برای نگهداری و گرم کردن مایع جویس می‌دانند. اتومایزرهای ویپ معمولا در اندازه‌های مشابه تولید می‌شوند و در اغلب دستگاه‌ها قابلیت تعویض دارند. این اتومایزرها بدون نیاز به تبدیل در هر دستگاهی قابل استفاده می‌باشند. همانطور که حتما می‌دانید، کویل ویپ که نقش مهمی در ویپینگ دارد، در بخش اتومایزر قرار می‌گیرد. اتومایزرهای ویپ به طور‌کلی به سه دسته اتومایزرهای یکبار مصرف، اتومایزرهای هد کویل قابل تعویض و اتومایزرهای قابل بازسازی تقسیم می‌شوند. حال خود اتومایزرهای قابل بازسازی یا RBA به چند دسته تقسیم می‌شوند که همگی هم با حرف R آغاز می‌شوند. حرف R نشانگر Rebuildable یعنی قابل بازسازی بودن آن است.

انواع اتومایزر ویپ و نمونه‌های دست ساز آن

 

انواع اتومایزر ویپ و نمونه‌های دست ساز آن

 

  • اتومایزر RTA: این اتومایزرها برای ذخیره و ریختن جویس مخزن تعبیه می‌شوند.
  • اتومایزر RDA: این اتومایزرها بدون مخزن هستند و جویس باید زود به زود به آن‌ها تزریق شود. عدم وجود مخزن در چنین اتومایزرهایی باعث شده تا حجم بخاردهی بالا رفته و میزان طعم‌رسانی آن نیز زیاد شود.
  • اتومایزرRDTA : مخزن این اتومایزرها در زیر آن­‌ها قرار گرفته و امکان استفاده به‌صورت RDA هم دارند.
  • Dual: به معنای دو کویله یا دو المنت است که در آن دو پایه برای بستن دو کویل یا المنت وجود دارد. البته می‌توان به‌صورت تکی هم از آن استفاده کرد.
  • Single: این اتومایزرها تک پایه هستند و برای استفاده از یک کویل یا المنت ساخته شده‌اند.

اتومایزر RTA و نحوه عملکرد آن

اتومایزر RTA که اختصار کلمات Rebuildable Tank Atomizer است، از انواع اتومایزر RBA با مخزن قابل بازسازی است. این یعنی می‌توان مایع جویس خود را در مخزن آن نگهداری کرد و زمانی که این مایع به اتمام رسید، مجددا آن را پر نمود. این اتومایزر مجهز به یک دک نصب شده است که با یک درپوش فلزی مهر و موم شده محصور شده است. اتومایزرهای RTA از عملکرد راحتی برخوردارند، اما سیستم سختی برای ساخت هستند. در واقع از آنجایی که RTAها از اجزای مختلفی ساخته می‌شوند، جزو اتومایزرهای دست‌ساز سخت به‌شمار می‌روند. با این حال این اتومایزرها طرفداران خود را دارند و در بین بسیاری از ویپرها محبوبند.

در رابطه با مزایا و معایب اتومایزر RTA باید به مزایایی چون سهولت در استفاده، قابلیت تعویض پنبه و المنت به صورت دستی و به‌صرفه بودن و سازگاری با المنت‌های مختلف اشاره کرد. اما از معایب اتومایزر RTA، باید به لزوم تعویض پنبه کویل در زمان تغییر جویس اشاره کرد. در واقع اگر بخواهید ویپینگ خود را با یک مایع ویپ جدید ادامه دهید، باید پنبه کویل را عوض کنید و از آن استفاده نمایید.

اتومایزر RDA و خصوصیات آن

اتومایزر RDA که اختصار کلمات Rebuilable Dripping Atomizer است، نوع دیگری از اتومایزرهای RBA است که از قابلیت بازسازی مجدد کویل برخوردار است و سیستم قطره چکانی جویس دارد. عملکرد این اتومایزرها نیز ساده است و کاربر می‌تواند به‌راحتی المنت و پنبه کویل را تعویض کند. تعویض این اجزا به‌صورت دستی و بسیار ساده و آسان صورت می‌گیرد. البته با اینکه کار با اتومایزر RDA راحت به نظر می‌رسد، اما بهتر است تنها افراد حرفه‌ای به سراغ استفاده از آن بروند. چرا که این اتومایزرها پیچیدگی دارند و ویپرهای حرفه‌ای قادر به استفاده درست از آن‌ها می‌باشند. باید اشاره شود که اتومایزر RDA بر خلاف اتومایزر RTA، فاقد مخزن است و نمی‌توان آن را از مایع جویس مورد نظر خود پر کرد. به همین دلیل استفاده از آن باید جویس را به صورت قطره قطره از لبه پهن روی کویل ریخت. اتومایزر RDA از طعم‌رسانی بسیار بالایی برخوردار است و حس بسیار مطلوبی را به ویپرها می‌دهد.

دررابطه با معایب و مزایای اتومایزر RDA هم باید اشاره شود که این اتومایزر از طعم‌رسانی فوق‌العاده ای برخوردار است و طعم واقعی جویس را به خوبی منتقل می‌کند. معایبی هم که برای این اتومایزر می‌توان در نظر گرفت، شامل عدم وجود مخزن، نیاز به شارژ زود به زود جویس و نیاز به تجربه بالا در استفاده از آن است.

اتومایزر RDTA و ویژگی های آن

 

اتومایزر RDTA و ویژگی های آن

 

از دیگر انواع اتومایزر ویپ، باید به مدل RDTA (Rebuildable Dripping Tank Atomizer) اشاره کرد. این اتومایزر به اتومایزر RDA شبیه است با این تفاوذت که در این دسته از اتومایزرها، مخزن نگهداری از جویس وجود دارد. در واقع RDTAها نوع جدیدی از RDA هستند که در آن‌ها از مخزن استفاده شده است. مخزن این اتومایزر هم در زیر قسمت کویل بوده و می‌توان آن را با جویس مورد نظر خود پر کرد. اتومایزر RDTA از طعم‌رسانی خوبی برخوردار است و از این حیث به اتومایزر آر دی ای شبیه می‌باشد. تنها باید توجه داشته باشید که هنگام استفاده از آن و پس از هر 10 الی 20 بار کامگیری، اتومایزر را برعکس کرده تا پنبه آن به خوبی به جویس آغشته شود. پنبه و المنت کویل این اتومایزرها قابلیت تعویض دارند و ویپر می‌تواند به‌طور دستی آن‌ها را عوض کند.

از مزایای اتومایزر RDTA باید به طعم‌رسانی بسیار خوب و قوی، وجود مخزن و کاربری بهتر و آسان آن اشاره کرد. با این حال عیبی که این دسته از اتومایزرها دارند این است که تنها برای افراد حرفه‌ای مناسب هستند و ویپرهای مبتدی در کار با آن‌ها دچار مشکل می‌شوند. از این رو اگر به تازگی وارد دنیای ویپینگ شده‌اید، بهتر است از اتومایزرهای ساده‌تر استفاده کنید.

کلیرومایزر و کارتومایزر چیست؟

بهتر است در اینجا نگاهی به کلیرومایزر و کارتومایزر داشته باشیم. کلیرومایزر از دو واژه Clear و Atomizer تشکیل شده است که به ترتیب به معنای تمیزی و اتومایزر است. این دستگاه‌ها از مخزن شیشه‌ای یا پلاستیکی برخوردار هستند و دارای کویل قابل تعویض می‌باشند. کویل به مخزن اصلی آن پیچ شده و یک قطعه جداگانه کویل را به درب بالایی متصل می‌کند. کلیرومایزها اغلب از اتصال 510 برخوردار هستند و امکان استفاده از چند حالت ویپ را به کاربر می‌دهند.

در رابطه با استفاده از کلیرومایزر باید اشاره شود که اگر به مراحل کار با آن به خوبی توجه داشته باشید، خیلی راحت می‌توانید از آن استفاده کنید. در ابتدا باید مقداری مایع ویپ را روی آن چکانده تا کویل جایگاه خود را پیدا کند. پس از آن باید آن را وارد مخزن کرده و بقیه قطعات را به هم بچسبانید. سپس مخزن را کاملا از جویس پر کرده و کمی صبر کنید تا فتیله به شکل اشباع برسد.

کارتومایزر نیز از دو واژه کارتیج و اتومایزر تشکیل شده است و در قسمت تحتانی باتری قرار می‌گیرد. در بیشتر مواقع می‌توان کارتومایزرها را دوباره پر کرده و آن‌ها را تعویض نمود. کارتومایزرها از سهولت در استفاده برخوردار هستند و اکثر کاربران می‌توانند از آنها به راحتی استفاده کنند. این قطعات از قبل توسط کارخانه پر شده‌اند و تنها باید پیچ آن‌ها به باتری بسته شده و دکمه شروع فشار داده شود.

خرید اتومایزر ویپ از ویپ تهران

 

خرید اتومایزر ویپ از ویپ تهران

 

همانطور که متوجه شدید، اتومایزرها نقش مهمی در دستگاه‌های ویپینگ دارد. در واقع از اجزای اصلی دستگاه‌های ویپ هستند و باید از عملکرد مناسبی برخوردار باشند. شما می‌توانید برای خرید انواع اتومایزر ویپ از فروشگاه ویپ تهران اقدام کنید و اتومایزر مورد نظر خود را خریداری نمایید. همچنین می‌توانید از طریق این فروشگاه، نسبت به قیمت اتومایزر ویپ اطلاع پیدا کنید.

جمع بندی

اتومایزر ویپ قطعه یا دستگاهی است که مایع ویپ را به بخار تبدیل کرده و نقش مهمی در آن ایفا می‌کند. اتومایزرها انواع مختلفی دارند و در انواع دست ساز نیز موجود می‌باشند. از انواع اتومایزرهای دست ساز باید به مدل‌های RDA، RTA و RDTA اشاره کرد که در این یادداشت به طور کامل به آن‌ها اشاره داشتیم. هر یک از این اتومایزرها از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند و برای ویپرهای مبتدی یا حرفه‌ای مناسب می‌باشند. شما هم می‌توانید بسته به تجربه خود در ویپینگ، از این اتومایزرها استفاده کنید و از قابلیت‌های آن‌ها بهره ببرید.

[html_block id="17958"]
مقالات دیگر

دیدگاه و امتیاز خود را نسبت به این مقاله با ما به اشتراک بگذارید...

دیدگاهتان را بنویسید

[html_block id="17958"]
Our address
Envato
Level 13, 2 Elizabeth
Victoria 3000
Australia