انواع اتومایزر ویپ

sample74
انواع اتومایزر ویپ
بهمن 19, 1400

اتومایزر یکی از اجزای اصلی دستگاه‌های ویپینگ و الکترو اسموک‌ها است. این قطعه در دستگاه‌های ویپ وظیفه مهمی را بر عهده داشته و بدون آن عملکرد دستگاه‌ها مختل خواهد شد. اتومایزر انواع مختلفی دارد که هر کدام از مزایا و خصوصیات خاصی برخوردار هستند. از آنجایی که این قطعه جزو قطعات حیاتی دستگاه‌های ویپ است، در ادامه به بررسی بیشتر آن پرداخته و انواع اتومایزر ویپ را  را شرح خواهیم داد.

اتومایزر به چه قطعه‌ای گفته می‌شود؟

 

types-of-vape-atomizer

 

به طور کلی اتومایزر به دستگاهی گفته می‌شود که وظیفه تبدیل مایع به بخار را بر عهده دارد. در دستگاه‌های ویپینگ نیز اتومایزر به همین معنا بوده و به قطعه‌ای که مایع جویس را به بخار تبدیل می‌کند، اتومایزر گفته می‌شود. همانطور که مشخص شد اتومایزر وظیفه مهمی را در دستگاه‌های ویپینگ دارد و بدون آن عملا نمی‌توان از ویپ هیچ استفاده‌ای کرد. اتومایزرها در هر دستگاهی به راحتی قابل تشخیص هستند و از بخش ماد دستگاه، به طور کامل تفکیک شده‌اند. در برخی از پاد سیستم‌ها اتومایزرها به شکل جدیدتری طراحی شده‌اند که به آنها کارتریج گفته می‌شود. کارتریج و اتومایزر از نظر عملکرد هیچ تفاوتی با هم ندارند و هردویشان وظیفه نگهداری از مایع ویپ و تبخیر آن را بر عهده دارند. تنها تفاوتی که میان کارتریج و اتومایزر وجود دارد، تفاوت ظاهری آنها است. کارتریج‌ها از پلاستیک ساخته می‌شوند و بیشتر در پاد سیستم‌ها به کار می‌روند. اما اتومایزرها معمولا شیشه‌ای یا فلزی هستند و در ویپ‌های معمولی به کار برده می‌شوند. اتومایزر شامل انواع مختلفی است که مهمترین آنها عبارتند از RDA، RTA و RDTA. هر کدام از انواع اتومایزرها دارای وظیفه و خصوصیات خاصی هستند که جلوتر به آنها اشاره خواهیم داشت. پیش از هر چیز بهتر است با نحوه کار کردن با اتومایزرها آشنا شوید.

آشنایی با نحوه کار اتومایزرها

اتومایزرها همچون بسیاری از قطعات دیگر، در طی سالها با تغییر و تحولات زیادی روبرو بوده‌اند. اما امروزه بیشتر اتومایزرها به یک شکل مشابه ساخته می‌شوند و همگی از عملکرد یکسانی برخوردار هستند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، وظیفه اتومایزر تبدیل مایع ویپ به بخار است. اتومایزر با نگه داشتن کویل و جویس در کنار هم، این عمل را انجام خواهد داد. زمانی که دستگاه انرژی الکتریکی را به سیم‌ پیچ‌ (المنت) کویل منتقل می‌کند، سیم پیچ داغ شده و بر روی مایع ویپ تاثیر خواهد گذاشت. در حقیقت داغ شدن سیم پیچ باعث شده تا مایع جویس تبخیر شود.

کلیرومایزر چیست؟

 

types-of-vape-atomizer

 

کلیرومایزر یکی از دستگاه‌های محبوب ویپ بوده که از دو واژه Clear (تمیز) و Atomizer (اتومایزر) برگرفته شده است. مخزن این دستگاه‌ها از جنس شیشه‌ای یا پلاستیکی بوده و کویل درونشان را می‌توان به راحتی تعویض کرد. شفاف بودن مخزن کلیرومایزر به کاربر امکان می‌دهد تا مقدار جویس را مشاهده کرده و در صورت نیاز آن را شارژ نماید. عملکرد کلیرومایزرها شبیه اتومایزرها بوده و حتی نسبت به آنها از کارکرد آسانتری برخوردار هستند. برای همین اگر در استفاده از اتومایزرها مشکل دارید، می‌توانید به سراغ دستگاه‌های کلیرومایزر بروید.

انواع اتومایزر از نظر ساختار

 

types-of-vape-atomizer

 

  • اتومایزرهای یک بار مصرف

این اتومایزرها بیشتر برای افراد مبتدی مناسبند و در دستگاه‌های کیت استارتر ویپ بیشتر به چشم می‌خورند. اتومایزرهای یک بار مصرف پس از مدتی نیاز به تعویض پیدا می‌کنند و باید کل قطعه آن را عوض کرد.

  • اتومایزرهای قابل بازسازی

اتومایزر با قابلیت بازسازی به اتومایزری گفته شده که می‌توان کویل‌ آن را عوض کرد. از آنجایی که تعویض کویل نیاز به مهارت دارد، بیشتر افراد حرفه‌ای از این اتومایزرها استفاده می‌کنند. با استفاده از این اتومایزرها می‌توان کویل‌های مختلفی را با طرح‌های گوناگون امتحان کرد.

  • اتومایزر سرکویل قابل تعویض

این اتومایزرها از پرکاربردترین اتومایزرها هستند و افراد زیادی ترجیح می‌دهند از آنها استفاده کنند. اتومایزر سرکویل قابل تعویض نسبت به اتومایزر یک بار مصرف گرانتر است و قابلیت شستشو دارد. با استفاده از این اتومایزر می‌توانید ایجوس‌های مختلفی را برای ویپینگ استفاده کنید.

انواع مختلف اتومایزر

  • آشنایی با اتومایزر RDA

اتومایزر RDA (Rebuilable Dripping Atomizer) به اتومایزری گفته می‌شود که قابلیت بازسازی مجدد کویل دستگاه را داشته و دارای سیستم قطره‌چکانی جویس می‌باشد. این اتومایزر عملکرد ساده‌ای دارد و کاربر می‌تواند خیلی راحت اقدام به تعویض المنت و کوتون کویل اتومایزر نماید. عمل تعویض المنت و کوتون به صورت دستی صورت گرفته و خیلی آسان انجام می‌شود. با اینکه کار با این اتومایزر ساده بنظر می‌رسد، اما بهتر است اگر جزو افراد حرفه‌ای نیستید به سراغ این نوع اتومایزر نروید. زیرا اتومایزر RDA از کمی دردسر و پیچیدگی برخوردار است که تنها افراد حرفه‌ای می‌توانند از پس آن برآیند. یکی از تفاوت‌های این اتومایزر با دو اتومایزر دیگر در این است که RDA مخزن ندارد. برای همین برای استفاده از این اتومایزر باید جویس خود را به صورت قطره‌ای از لبی پهن آن بر روی کویل بریزید. پس از این کار می‌توانید شروع به کام گرفتن از دستگاه کرده و به ویپینگ بپردازید. شاید تصور کنید این عملکرد در اتومایزر RDA باعث طعم‌رسانی ضعیفی خواهد شد؛ در صورتی که اینطور نبوده و این اتومایزر از بیشترین میزان طعم‌رسانی برخوردار است. برای همین بیشتر افراد حرفه‌ای که قصد تجربه طعم اصیلی از جویس را دارند، به سراغ این نوع اتومایزر می‌روند.

مزایا و معایب اتومایزر RDA

 

types-of-vape-atomizer

 

این اتومایزر دارای مزایا و معایبی است. از مزایای این اتومایزر می‌توان به طعم‌رسانی فوق العاده، حس طعم اصیل جویس و مناسب بودن برای انجام حرکات نمایشی اشاره کرد. در مقابل از معایب اتومایزر RDA می‌توان به نداشتن مخزن، نیاز شارژ زود به زود جویس و نیاز به تجربه بالا در استفاده از دستگاه‌های ویپ اشاره کرد.

  • آشنایی با اتومایزر RTA

اتومایزر RTA (Rebuildable Tank Atomizer) به اتومایزری گفته می‌شود که قابلیت بازسازی مجدد کویل دستگاه را داشته باشد. این اتومایزرها برخلاف اتومایزرهای RDA دارای مخزن هستند و به راحتی می‌توان درونشان جویس مورد نظر را ریخت. تفاوت اصلی اتومایزر RDA و RTA در همین مخزن است. به دلیل وجود مخزن در اتومایزر آرتی‌ای، استفاده از آن راحت بوده و افراد می‌توانند از آن به آسانی استفاده نمایند. عملکرد اتومایزرهای RTA به این صورت است که سرپوش محفظه آنها به یک دودکش وصل است که بخار را به لبی دستگاه ویپ منتقل می‌کند. در زمان کامگیری، جریان هوا باعث شده تا جویس به روی کوتون کویل کشیده شده و پنبه آن از جویس آغشته شود. زمانی که پنبه سوخته و دیگر قابل استفاده نباشد، می‌توان آن را به راحتی تعویض کرد. این اتومایزرها نسخه پیشرفته‌تری از اتومایزرهای ساب اهم هستند و در صورت نصب صحیح کویل، از کامدهی خوبی برخوردار می‌باشند.

مزایا و معایب اتومایزر RTA

این اتومایزر دارای مزایا و معایبی است. از مزایای این اتومایزر می‌توان به سهولت در استفاده نسبت به اتومایزرهای RDA، قابلیت تعویض پنبه و المنت به طور دستی، به صرفه بودن و سازگاری با المنت‌های مختلف اشاره کرد. در مقابل از معایب اتومایزر RTA می‌توان به لزوم تعویض پنبه کویل در زمان تغییر جویس دستگاه اشاره کرد.

  • آشنایی با اتومایزر RDTA

اتومایزر RDTA (Rebuildable Dripping Tank Atomizer) دقیقا مشابه اتومایزر نوع RDA است؛ با این تفاوت که این اتومایزرها دارای مخزن هستند. در حقیقت شرکت‌های سازنده اتومایزر، پس از ارائه اتومایزرهای بدون تانک RDA تصمیم گرفتند اتومایزر جدیدی به همان شکل تولید کرده و در آن از مخزن استفاده نمایند. پس می‌توان گفت اتومایزر RDTA نوع جدیدی از اتومایزر RDA بوده که در آن از مخزن استفاده شده است. مخزن این اتومایزر در زیر قسمت عرشه کویل قرار گرفته است و ویپر می‌تواند درون آن را با جویس مورد نظر خود پر نماید. همانطور که گفته شد یکی از ویژگی‌های اصلی اتومایزر RDA طعم‌رسانی بالای آن است. این ویژگی‌ در اتومایزر RDTA نیز وجود داشته و کاربر می‌تواند طعم‌رسانی فوق العاده‌ای را با این اتومایزر نیز تجربه کند. تنها کاری که باید در حین استفاده از این اتومایزر انجام دهید این است که پس از هر 10 الی 20 بار کامگیری، اتومایزر را چند ثانیه برعکس کنید تا پنبه آن به خوبی با جویس آغشته شود. جالب است بدانید پنبه و المنت کویل اتومایزرهای RDTA قابل تعویض بوده و ویپر می‌تواند آنها را به طور دستی تعویض نماید.

مزایا و معایب اتومایزر RDTA

این اتومایزر همچون دو نوع اتومایزر پیشین دارای مزایا و معایبی است. از مزایای اتومایزر RDTA می‌توان به طعم رسانی بسیار بالا، داشتن مخزن و کاربری بهتر و آسانتر نسبت به اتومایزر RDA اشاره کرد. تنها عیبی که در حال حاضر برای اتومایزر RDTA می‌توان گفت این است که این اتومایزر برای افراد مبتدی مناسب نبوده و تنها افراد حرفه‌ای بهتر است از آن استفاده نمایند.

خلاصه

عمل ویپینگ و کامگیری با تبخیر مایع ویپ به بخار صورت می‌گیرد. این عمل به وسیله قطعه‌ای به نام اتومایزر انجام می‌شود. اتومایزرها از قطعات اصلی دستگاه‌های ویپینگ هستند و وظیفه تبدیل مایع ویپ به بخار را بر عهده دارند. در حقیقت اگر این قطعه موجود نبوده و یا به خوبی کار نکند، عمل ویپینگ به خوبی صورت نخواهد گرفت. اتومایزرها شامل انواع مختلفی چون RDA، RTA و RDTA هستند. هر کدام از این اتومایزرها دارای ویژگی‌های خاصی هستند که سبب تمایز آنها با یکدیگر شده است. همانطور که اشاره شد اتومایزر RDA قابلیت بازسازی مجدد کویل داشته و بدون مخزن است. در حالیکه دو اتومایزر دیگر دارای مخزن هستند و می‌توان به راحتی درون آنها را با جویس پر کرد.

[html_block id="17958"]
مقالات دیگر

دیدگاه و امتیاز خود را نسبت به این مقاله با ما به اشتراک بگذارید...

دیدگاهتان را بنویسید

[html_block id="17958"]
Our address
Envato
Level 13, 2 Elizabeth
Victoria 3000
Australia